Wetgeving

Kun je laadpalen in de parkeergarage aansluiten op de meterkast van bewoners?

Geplaatst op 15 april 2024 door abram

Is het toegestaan om de laadpaal in de parkeergarage op de huis meterkast (meterkast van de bewoner) aan te sluiten? Dit is een veelgestelde vraag tijdens onze bezoeken aan Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die overwegen laadpalen te implementeren. Het korte antwoord is ja, maar alleen als de VvE hier expliciet toestemming voor geeft. Hoewel het […] Lees verder »

img 20240405 wa0031 Laadsnel.nl

Nieuwe omgevingswet en Bbl: laadpunten en brandveiligheid in parkeergarages

Geplaatst op 6 februari 2024 door abram

De inwerkingtreding van de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) per 1 januari 2024 markeert een belangrijke mijlpaal omtrent bouw- en woonomgevingen. Deze nieuwe wetgeving brengt aanzienlijke wijzigingen met zich mee, vooral voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), met betrekking tot de bouw en renovatie van gebouwen en de integratie van oplaadvoorzieningen voor elektrische voertuigen […] Lees verder »

Laadsnel.nl Export 1 Vandaen Foto Video 47 scaled e1707212647734 Laadsnel.nl

SVVE: stimuleren van duurzaamheid en laden binnen VvE’s

Geplaatst op 4 december 2023 door abram

De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) is een belangrijk initiatief van de Nederlandse overheid, gericht op het stimuleren van duurzame ontwikkelingen binnen VvE’s. Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor een breed scala aan verduurzamingsmaatregelen, waaronder energieadvies, isolatiemaatregelen, en vanaf 2024, de aanleg van basislaadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Dit artikel verkent de verschillende facetten […] Lees verder »

De techniek achter laadpalen in parkeergarages Laadsnel.nl

Verlenging van de SVVE

Geplaatst op 1 september 2023 door abram

De nieuwe (concept) verlenging van de SVVE Laatste update 05-09-2023 De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) heeft recentelijk een verlenging en uitbreiding ondergaan. Deze verlengde subsidie komt waarschijnlijk vrij in januari 2024 en loopt dan door tot en met 31 december 2027. De SVVE regeling, die in januari 2023 is ingevoerd, heeft als […] Lees verder »

Laadsnel 05 2023 41 Laadsnel.nl

Hoe laadpalen te financieren door VvE’s?

Geplaatst op 21 augustus 2023 door abram

Laadpalen worden wereldwijd steeds populairder dankzij de groeiende vraag naar elektrische voertuigen. Sinds 2020 is het marktaandeel elektrische auto’s sterk gestegen. Nog vóór 2030 zal naar verwachting één op de drie auto’s elektrisch rijden in plaats van op fossiele brandstof. De elektrische auto is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld én de […] Lees verder »

Hoe laadpalen te financieren door VvEs Laadsnel.nl

BTW Verplichting bij Installatie van Laadpalen

Geplaatst op 24 mei 2023 door abram

Steeds vaker krijgen we vragen over BTW verplichtingen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De vragen richten zich voornamelijk op hoe een VvE met BTW dient om te gaan wanneer ze laadpalen installeren volgens ons exploitatiemodel. We hebben daarom dit artikel samengesteld om u te helpen deze complexe kwestie te begrijpen. BTW verplichting bij installatie van […] Lees verder »

Laadoplossing voor VvE's

Nieuwe wetgeving oplaadpunten in parkeergarages

Geplaatst op 21 mei 2023 door abram

Met ingang van 1 juli 2023 zal er een nieuwe wetgeving van kracht zijn voor oplaadpunten in parkeergarages. In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland het volgende artikel het gepubliceerd. Voor Laadsnel.nl was al dit al de gebruikte werkwijze maar nu is er voor alle VvE’s, verzekeraars, […] Lees verder »

IMG 0524 Laadsnel.nl

Notificatieregeling oplaadpunten VvE’s

Geplaatst op 21 mei 2023 door abram

Update: 5-9-2023 Met het wetsvoorstel Notificatieregeling oplaadpunten Verenigingen van Eigenaren wordt het plaatsen van een laadpaal voor elektrische auto’s bij je appartement een stuk eenvoudiger. Maar wat houdt de wet in? En wat betekent het voor jou als VvE-bestuurder? We leggen het stap voor stap uit. Wat houdt de notificatieregeling oplaadpunten VvE’s precies in? Het […] Lees verder »

Laadsnel.nl Export 1 Vandaen Foto Video 24 Laadsnel.nl

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's