Heeft jouw VvE behoefte aan laadpalen in de algemene parkeervoorziening? Dan heb je natuurlijk te maken met heel veel wetgeving, je mede-bewoners en een beschikbaar budget. Laadsnel neemt je stap voor stap mee waar je aan moet denken en geeft handige tips. Lees snel verder!
Fase 1Voorbereiding en advies laadpalen VvE
Stap 1
Aan de slag
Elektrisch rijden wordt steeds populairder en ook in Nederland wint de elektrische auto terrein. Het heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en klimaat. Dus beter voor jezelf én het milieu. Heeft jouw VvE behoefte aan laadpalen? Lees dan snel verder!
Stap 2
Behoefte en draagvlak laadpalen VvE
Voordat er ook maar een spreekwoordelijke schop de grond in gaat, is het belangrijk om te weten wat de behoefte nu en in de toekomst is binnen jouw VvE. We bieden daarvoor een handige enquete, die je kunt laten invullen door je medebewoners. Zo breng je gemakkelijk en snel behoefte én draagvlak in kaart. De basis voor verdere stappen.
Stap 3
Huidige situatie
De behoefte is in kaart gebracht en het is duidelijk hoeveel laadpunten er moeten komen, zowel op dit moment als de prognose van laadbehoefte in de toekomst. Dan is het belangrijk om te kijken op de locatie, hoe ziet de infrastructuur eruit. Gaat het om een parkeergarage of buitenterrein? Hoe zit het met de netaansluiting?
We raden aan om hiervoor een onafhankelijk adviesrapport op te laten stellen. Zo heb je als VvE een goed onderbouwd advies liggen, op basis waarvan je offertes kunt aanvragen en een leverancier selecteren.
Fase 2Uitwerking laadpalen VvE
Stap 4
Planvorming
Op basis van een onafhankelijk adviesrapport of door advies van leveranciers, bepaal je in de planvormingsfase welk type laadinfrastructuur voor jouw VvE geschikt is. Welke techniek komt hierbij kijken en hoe zit het met brandveiligheid?
Daarnaast moet in beeld worden gebracht hoe de financiering gaat verlopen. Welke kosten komen voor rekening van de VvE, welke voor de gebruiker? Alles hangt hierbij af van de leverancier. Via de All-in oplossing van Laadsnel zijn er géén investeringskosten Wie gebruikt, die betaalt!
Stap 5
Leverancier keuze
Op basis van de huidige situatie, de behoefte en de planvorming, is de volgende stap om een leverancier te selecteren. Op basis van de aanvraag zal de leverancier een offerte uitbrengen. Het is hierbij van belang dat de leverancier op locatie komt, als er geen adviesrapport ligt. Zo kun je appels met appels vergelijken.
Stap 6
Besluitvorming VvE
Na het aanvragen van alle adviezen en offertes, is het tijd voor de besluitvorming binnen de VvE. Voor welke laadoplossing wordt gekozen en welke leverancier gaat het werk uitvoeren?
Denk bij deze besluitvorming goed na over de huidige situatie, maar ook de toekomst. Moeten er nog laadpalen bijkomen, wat is de behoefte nu en later?
Fase 3Realisatie en beheer Laadpalen
Stap 7
Realisatie
Is de keuze voor een leverancier gemaakt, dan worden de contracten ondertekend en kan er gestart worden. Gemiddeld start bij Laadsnel de realisatie binnen 4 tot 6 weken.
Stap 8
Onderhoud en beheer
Laadsnel levert een complete laadoplossing. Dat houdt in dat we ook het periodiek onderhoud verzorgen van deze (zware) elektrische installatie. En is er iets mis, dan lossen wij het op! Kortom, de VvE heeft nergens omkijken naar.
Let op bij de leverancierkeuze en contractvorming hoe het onderhoud en beheer is geregeld.
Stap 9
Uitbreiding
Uitbreiding van laadpunten kan in de toekomst een behoefte zijn. Bij Laadsnel.nl krijgen alleen bewoners die nu een laadpunt willen krijgen die geïnstalleerd. Maar Laadsnel bereidt alle parkeerplaatsen voor om hier te kunnen laden. Zo is een nieuw laadpunt gemakkelijk en binnen twee weken geregeld.
Tot die tijd zijn er voor degene zonder eigen laadpunt geen kosten.
Laadsnel biedt een unieke all-in oplossing voor een laadpaal op je eigen parkeerplaats. Een simpele en snelle oplossing voor iedere VvE met een behoefte voor laadpalen.