Laadpalen voor VvE? Doorloop dit stappenplan!

Heeft jouw VvE behoefte aan laadpalen in de algemene parkeervoorziening? Dan heb je natuurlijk te maken met heel veel wetgeving, je mede-bewoners en een beschikbaar budget. Laadsnel neemt je stap voor stap mee waar je aan moet denken en geeft handige tips. Lees snel verder!

Fase 1
Voorbereiding en advies laadpalen VvE

Stap 1
Aan de slag

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en ook in Nederland wint de elektrische auto terrein. Het heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en klimaat. Dus beter voor jezelf én het milieu. Heeft jouw VvE behoefte aan laadpalen? Lees dan snel verder!

Stap 2
Behoefte en draagvlak laadpalen VvE

Voordat er ook maar een spreekwoordelijke schop de grond in gaat, is het belangrijk om te weten wat de behoefte nu en in de toekomst is binnen jouw VvE. We bieden daarvoor een handige enquete, die je kunt laten invullen door je medebewoners. Zo breng je gemakkelijk en snel behoefte én draagvlak in kaart. De basis voor verdere stappen.

Stap 3
Huidige situatie

De behoefte is in kaart gebracht en het is duidelijk hoeveel laadpunten er moeten komen, zowel op dit moment als de prognose van laadbehoefte in de toekomst. Dan is het belangrijk om te kijken op de locatie, hoe ziet de infrastructuur eruit. Gaat het om een parkeergarage of buitenterrein? Hoe zit het met de netaansluiting?

We raden aan om hiervoor een onafhankelijk adviesrapport op te laten stellen. Zo heb je als VvE een goed onderbouwd advies liggen, op basis waarvan je offertes kunt aanvragen en een leverancier selecteren.

Fase 2
Uitwerking laadpalen VvE

Stap 4
Planvorming

Op basis van een onafhankelijk adviesrapport of door advies van leveranciers, bepaal je in de planvormingsfase welk type laadinfrastructuur voor jouw VvE geschikt is. Welke techniek komt hierbij kijken en hoe zit het met brandveiligheid?

Daarnaast moet in beeld worden gebracht hoe de financiering gaat verlopen. Welke kosten komen voor rekening van de VvE, welke voor de gebruiker? Alles hangt hierbij af van de leverancier. Via de All-in oplossing van Laadsnel zijn er géén investeringskosten Wie gebruikt, die betaalt!

Stap 5
Leverancier keuze

Op basis van de huidige situatie, de behoefte en de planvorming, is de volgende stap om een leverancier te selecteren. Op basis van de aanvraag zal de leverancier een offerte uitbrengen. Het is hierbij van belang dat de leverancier op locatie komt, als er geen adviesrapport ligt. Zo kun je appels met appels vergelijken.

Stap 6
Besluitvorming VvE

Na het aanvragen van alle adviezen en offertes, is het tijd voor de besluitvorming binnen de VvE. Voor welke laadoplossing wordt gekozen en welke leverancier gaat het werk uitvoeren?

Denk bij deze besluitvorming goed na over de huidige situatie, maar ook de toekomst. Moeten er nog laadpalen bijkomen, wat is de behoefte nu en later?

Fase 3
Realisatie en beheer Laadpalen

Stap 7
Realisatie

Is de keuze voor een leverancier gemaakt, dan worden de contracten ondertekend en kan er gestart worden. Gemiddeld start bij Laadsnel de realisatie binnen 4 tot 6 weken.

Stap 8
Onderhoud en beheer

Laadsnel levert een complete laadoplossing. Dat houdt in dat we ook het periodiek onderhoud verzorgen van deze (zware) elektrische installatie. En is er iets mis, dan lossen wij het op! Kortom, de VvE heeft nergens omkijken naar.

Let op bij de leverancierkeuze en contractvorming hoe het onderhoud en beheer is geregeld.

Stap 9
Uitbreiding

Uitbreiding van laadpunten kan in de toekomst een behoefte zijn. Bij Laadsnel.nl krijgen alleen bewoners die nu een laadpunt willen krijgen die geïnstalleerd. Maar Laadsnel bereidt alle parkeerplaatsen voor om hier te kunnen laden. Zo is een nieuw laadpunt gemakkelijk en binnen twee weken geregeld.

Tot die tijd zijn er voor degene zonder eigen laadpunt geen kosten.

Dé all-in oplossing voor laadpalen in een VvE

Laadsnel biedt een unieke all-in oplossing voor een laadpaal op je eigen parkeerplaats. Een simpele en snelle oplossing voor iedere VvE met een behoefte voor laadpalen.

  • Géén investeringskosten
  • Wie gebruikt, die betaalt!
  • Iedereen kan meedoen, nu of later
  • Mogelijk vanaf 1 laadpaal
  • Binnen 6 weken na aanvraag geplaatst

De techniek van Laadsnel

De techniek achter de laadpalen van Laadsnel? Marcel is onze expert en hij legt graag uit hoe over onze veilige en toekomstbestendige oplossing!

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over onze laadoplossing. Denk aan kosten, (brand)veiligheid) en contracten. Ontdek of jouw vraag en antwoord tussen onze veelgestelde vragen staat.

Toolbox voor VvE's

Zit je als VvE nog in het beslissingsproces over de aanschaf/installatie van laadpalen? Wij hebben een handige toolbox samengesteld waar je gebruik van kunt maken.

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© 2023 Laadsnel.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's