De technologie achter efficiënte laadpalen in parkeergarages

Een kijkje bij Laadsnel.nl

Het landschap van elektrisch rijden blijft zich ontwikkelen, en zo ook de behoefte aan effectieve laadpunten in parkeergarages. Deze laadpunten dienen niet alleen gebruiksvriendelijk te zijn, maar ook veilig, kostenefficiënt en toekomstbestendig. Bij voorkeur bevinden ze zich op jouw eigen parkeerplaats. Maar hoe wordt dit precies gerealiseerd?

De uitdaging van individuele aansluitingen

Hoewel het denkbaar is dat elk laadpunt een aparte aansluiting vanuit de meterkast krijgt, levert deze benadering diverse problemen op. Ten eerste is het een dure oplossing, zowel in installatie als in onderhoud. Ten tweede beperkt het de flexibiliteit qua waar en wanneer laadpunten kunnen worden geplaatst of uitgebreid. Ten slotte kan dit snel de capaciteit van de meterkast belasten, wat potentieel tot veiligheidsrisico’s kan leiden.

Lees meer over Kies je voor individueel of collectief?

Om deze beperkingen te omzeilen, maakt Laadsnel.nl, een vooraanstaande leverancier van laadoplossingen voor VvE’s, gebruik van een innovatieve technologie: de ‘ringleiding’.

De kracht van een ringleiding voor laadpalen

De ringleiding, ook bekend als vlakbandkabel, vindt zijn oorsprong in de wereld van windmolens en luchthavenbagagebanden. Deze technologie biedt de broodnodige flexibiliteit door de mogelijkheid om op elke gewenste locatie ‘in te pluggen’. Dit betekent dat je vrij bent om te bepalen waar en wanneer je een laadpunt installeert. Bovendien is het systeem eenvoudig uit te breiden, wat het een toekomstbestendige oplossing maakt.

Door een enkele grote aansluiting te gebruiken, maakt een ringleiding het mogelijk om meerdere laadpunten aan te sluiten zonder de noodzaak van extra aansluitingen vanuit de meterkast. Dit levert niet alleen meer flexibiliteit op, maar vermindert ook de belasting op de meterkast en verhoogt de algehele veiligheid van het systeem.

Jeroen Merkus, adviseur laadoplossingen bij Laadsnel.nl, licht toe: “Onze installateurs hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van laadpunten. Daarnaast is elke oplossing die we bieden specifiek aangepast aan de behoeften van elke VvE, na een uitgebreid adviestraject.”

Toekomstbestendig en toegankelijke laadpalen

De ringleiding maakt het mogelijk voor iedereen, ongeacht het aantal huidige elektrische rijders, om deel te nemen. Je kunt beginnen met een beperkt aantal laadpunten en dit aantal uitbreiden naarmate de vraag groeit. Na installatie van de ringleiding kan er vaak binnen twee weken een extra laadpunt worden bijgeplaatst. Dit maakt het systeem zowel toegankelijk als toekomstbestendig.

Laadpalen? Veiligheid voorop

Laadsnel.nl legt ook een grote nadruk op de veiligheid van hun installaties, vooral in parkeergarages. De technologie is zodanig ontworpen dat in geval van een calamiteit alle laadpunten in één keer kunnen worden uitgeschakeld. Dit wordt bereikt door een centrale noodstop of door de laadpalen aan te sluiten op het brandalarm. Zodra een brand wordt gemeld of gedetecteerd, worden de laadpunten onmiddellijk uitgeschakeld.

Kostenefficiëntie

De kosten voor de laadpunten worden volgens het model van Laadsnel.nl gedragen door de bestuurder van de elektrische auto. Zij betalen alleen voor het opladen, niet voor de aanschaf van het laadpunt. De prijs is een vast bedrag per kWh, vergelijkbaar met het opladen op straat. Dit maakt de oplossing haalbaar voor elke VvE zonder hoge instapkosten of investeringen, zonder dat de overige bewoners, die niet elektrisch rijden, opdraaien voor de kosten.

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

 

Advies nodig?

Maak via onderstaand formulier een afspraak met onze adviseur laadoplossingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact