Laadpaal ringleiding

Elektrische voertuigen worden steeds populairder en als gevolg daarvan komen er in Nederland steeds meer laadpalen. Een toekomstbestendige technische toepassing voor het plaatsen van laadpalen is de ”laadpaal ringleiding”. Maar wat houdt een ringleiding voor laadpalen precies in? En wat zijn de voordelen ervan? We leggen het uit aan de hand van een VvE parkeergarage in Haarlem waar we deze oplossing als Laadsnel zijnde hebben geïnstalleerd.

Laadpaal ringleiding, wat is het?

In basis is een ringleiding een enkel circuit waarop meerdere laadpalen zijn aangesloten. Voor VvE parkeerplaatsen biedt dit niet alleen een snelle en kostenbesparende methode, maar het garandeert ook hoge veiligheidsnormen.

Technische uitdieping: De vlakbandkabel

Bij de implementatie van de ringleiding maakt Laadsnel gebruik van een zogenaamde vlakbandkabel. Deze specifieke kabeltype biedt diverse voordelen:

  1. Flexibiliteit: Vanwege zijn platte vorm kan hij eenvoudig over lange afstanden worden geïnstalleerd, zoals in parkeergarages of parkeervoorzieningen van een VvE.
  2. Capaciteit: Meerdere laadpunten kunnen op de vlakbandkabel worden aangesloten, wat betekent dat laadpalen op elke gewenste locatie kunnen worden geplaatst.

Laadpaal ringleiding aan muur voor laapalen met een vlakbandkabel

Voorbeeld van een ringleiding

Vlakbandkabel?

Een ringleiding wordt door Laadsnel aangelegd door middel van een vlakbandkabel. Deze kabel wordt door de gehele parkeergarage of parkeervoorziening van de VvE aangelegd. Hierop kunnen vervolgens de laadpalen of laadpunten worden geïnstalleerd, op iedere gewenste locatie.

Ringleiding laadpaal de voordelen

In standaard situaties wordt er voor iedere laadpaal een aparte kabel getrokken naar de meterkast. Dit is een kostbare aangelegenheid en onhandig in een parkeergarage. Een ringleiding aanleggen met een vlakbandkabel voor laadpalen voorkomt dit. De laadpaal ringleiding is daarom flink kosten besparend.

Een ander voordeel is dat de laadpaal ringleiding efficiënter is dan andere methoden. Door een slimme afstelling van de laadpalen maak het een snelle oplaadtijd mogelijk. Met bijvoorbeeld 2 laadpunten op 1 laadpaal in standaard situaties is dit vaak al niet mogelijk. Wij adviseren u hier graag over.

Ringleiding laadpaal parkeergarage VvE

Een ringleiding aanleggen binnen een VvE is een optimale keuze. De vlakbandkabel loopt namelijk langs alle parkeerplaatsen en maakt het mogelijk dat er altijd een extra laadpaal voor een extra elektrische auto kan worden bijgeplaatst. Bewoners kunnen hun auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats en hun auto aansluiten op de lader.

Laadsnel uitleg ringleiding Laadsnel.nl

Waarom kiezen voor een ringleiding?

Het traditionele model van EV-laden vereist een aparte kabel voor elke laadpaal die rechtstreeks naar de meterkast gaat. Deze benadering is niet alleen duur, maar ook logistiek uitdagend in beperkte ruimtes zoals parkeergarages. Hier biedt de ringleiding een revolutie:

  1. Kostenbesparing: Geen noodzaak voor meerdere, aparte kabelinstallaties.
  2. Efficiëntie: Door slimme configuratie kunnen laadpalen snellere oplaadtijden bieden. Met conventionele systemen kan dit lastig zijn, vooral met meerdere laadpunten op één paal.
  3. Schaling: Het ontwerp van de ringleiding maakt het eenvoudig om extra laadpalen toe te voegen, ideaal voor groeiende VvE’s met toenemende aantallen EV’s.

Meer weten over Ringleiding laadpalen voor VvE’s?

Wil je meer weten over ringleiding laadpalen of heb je vragen over het installeren ervan? Neem dan contact met ons op, wij helpen jouw VvE graag verder!

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

 

Advies nodig?

Maak via onderstaand formulier een afspraak met onze adviseur laadoplossingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact