Zonnepanelen en laadpalen combineren? Nu extreem voordelig!

Wanneer je als VvE zonnepanelen aanschaft kun je dit slim combineren met de aanschaf van laadpalen. Hierdoor gebruik je de opgewekte energie veel efficiënter, bespaar je flink op de energiekosten en ben je klaar voor de toekomst. Hoe het werkt? We leggen het uit hoe je zonnepanelen en laadpalen kunt combineren.

Zonnepanelen voor je VvE: aantrekkelijker dan ooit

De huidige energiemarkt dwingt VvE’s om naar slimme verduurzamingsmaatregelen te kijken. De prijzen zijn immers torenhoog en als VvE kom je niet in aanmerking voor compensatieregelingen zoals het prijsplafond. Dat maakt zonnepanelen interessanter dan ooit. Door zelf stroom op te wekken met panelen houd je de energiekosten de komende jaren in de hand. Bovendien kun je door slimme energiebesparingen ook een groot deel van je opgewekte stroom terugleveren aan het net en je investering langzaamaan terugverdienen (salderen).

Zonnepanelen en laadpalen combineren

Een slim idee dus, die zonnepanelen. Maar je loopt ook tegen een probleem aan. Je zonnepanelen leveren stroom aan installaties als liften, beveiliging en verlichting. Die worden echter niet continu gebruikt, waardoor je vaak elektriciteit overhoudt. Omdat terugleveren aan het net tegenwoordig nauwelijks iets oplevert kun je beter die energie zelf ergens anders voor gebruiken. Daarom is het enorm aantrekkelijk om je zonnepanelen te combineren met het installeren van laadpalen. Nu de groep elektrische rijders groeit onder bewoners kun je met deze combinatie niet alleen meer uit je zonnepanelen halen, maar ook kosten besparen én je gebouw klaarmaken voor de toekomst. En het beste: dat kan zonder extra investeringen.

Hoe werkt het precies?

Laadsnel plaatst laadpalen bij je VvE zonder aanschafkosten. Wij verzorgen de installatie, het onderhoud en de stroomvoorziening en gebruikers betalen gewoon per kWh. Wanneer je een overschot hebt van je zonnepanelen kopen wij het overschot op en verrekenen dit met het laadtarief. Het laadtarief blijft precies hetzelfde voor de gebruiker, maar we bieden jou als VvE een veel hogere vergoeding dan een energiemaatschappij. Hierdoor heb je de volgende voordelen:

Je haalt het maximale uit je zonnepanelen

Met de plaatsing van laadpalen kun je overtollige stroom direct gebruiken voor het opladen van auto’s. Daardoor gebruik je jouw opgewekte energie zo efficiënt mogelijk.

Je bespaart (veel) kosten

Door het gebruiken van zelf opgewekte energie bespaar je enorm op stroomkosten van leveranciers. Doordat wij bovendien bij de inkoop van je overschot een aantrekkelijker vergoeding bieden dan energiemaatschappijen levert dit nog meer voordeel op. Dit maakt laden vele malen goedkoper en de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter.

Je bent klaar voor de toekomst

De komende jaren komen er steeds meer elektrische auto’s bij. In 2025 zal zeker een kwart van de auto’s elektrisch zijn, in 2030 nog veel meer. Daardoor groeit de vraag naar laadpalen ook bij jouw bewoners. Sterker nog, dit kunnen ze zelfs eisen. Door nu te kiezen voor een combinatie van zonnepanelen en laadpalen ben je klaar voor de toekomst.

Het voordeel voor jouw VvE ontdekken?

Het precieze voordeel van de combinatie zonnepanelen en laadpalen voor VvE’s hangt af van de actuele stroomtarieven, aantal zonnepanelen en hoeveelheid laadpalen. Laadsnel bekijkt graag samen met jou welke kansen er voor jouw VvE liggen. Dus heb je zonnepanelen en denk je over de aanschaf van laadpalen? Onze specialisten staan klaar voor een vrijblijvend advies of een plan op maat.

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

 

Advies nodig?

Maak via onderstaand formulier een afspraak met onze adviseur laadoplossingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact