VvE en een publieke laadpaal aanvragen, is dat mogelijk?

Wij krijgen nog wel eens de vraag ‘’Kan ik als bewoner van een VvE met eigen parkeerplaats een publieke laadpaal aanvragen?’’

Als eigenaar van een elektrische auto in een Vereniging van Eigenaars (VvE) kan het plaatsen van een laadpaal een flink probleem zijn. Een publieke laadpaal kan dan een oplossing zijn. Er zijn geen hoge investeringskosten en je betaalt gewoon net als op straat met je laadpas. 

 

Er zijn echter stappen die je kunt volgen om als bewoner van een VvE met parkeerplaats een laadpaal aan te vragen. In dit artikel zullen we de belangrijkste stappen en overwegingen bespreken om je te helpen bij het verkrijgen van een laadpaal voor je elektrische auto.

 

Stap 1: Informeer bij je VvE naar het laadpalen plan:

 

Voordat je begint met het aanvragen van een laadpaal, is het belangrijk om eerst te informeren bij je VvE. Het kan zijn dat je VvE al plannen heeft voor laadpalen of dat er mogelijk al één aanwezig is. Door op de hoogte te zijn van de standpunten en regels van je VvE, kun je een beter idee krijgen van de haalbaarheid van je aanvraag.

 

Stap 2: Doe onderzoek:

 

Het is belangrijk om jezelf goed te informeren over de verschillende soorten laadpunten, kosten, aanbieders, enzovoort. Er zijn verschillende typen laadpunten beschikbaar en prijzen kunnen sterk variëren. Door jezelf goed te informeren, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de juiste keuze maken voor jouw situatie.

 

LaadSnel.nl biedt laadpalen aan zonder hoge investeringskosten en  je laadt je auto op zoals op straat. Meer weten? Bekijk het stappenplan laadpalen voor Vve’s hier.

 

Stap 3: Vraag toestemming:

 

Indien de VvE eigenaar is van de parkeerplaats waar je een laadpunt wilt installeren, is het noodzakelijk om toestemming te vragen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een VvE-vergadering. Het is belangrijk om een duidelijk plan en een kostenraming te presenteren om je mede-eigenaren te overtuigen. Toon aan dat het installeren van een laadpunt niet alleen een persoonlijk voordeel oplevert, maar ook waarde toevoegt aan het gebouw en de gemeenschap.

 

Stap 4: Installatie:

 

Als je toestemming hebt gekregen van je VvE, kun je vervolgens een aanvraag indienen bij Laadsnel of een ervaren installateur of leverancier. Deze professionals kunnen een inspectie uitvoeren om te bepalen of de parkeerplaats en je aansluiting geschikt is voor de installatie van een laadpunt. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de installatiedatum en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn.

 

Stap 5: Beheer en onderhoud:

 

Beschouw wie verantwoordelijk zal zijn voor het beheer en onderhoud van het laadpunt. Dit kan variëren, afhankelijk van de regels en voorschriften van je VvE. Het is belangrijk om deze aspecten duidelijk te communiceren en afspraken te maken om eventuele misverstanden te voorkomen.

 

Als bewoner van een VvE met parkeervoorziening is het zeker mogelijk om een publieke laadpaal aan te vragen voor je elektrische auto. Door de juiste stappen te volgen en je goed te informeren, kun je het proces vergemakkelijken en ervoor zorgen dat je kunt genieten van de voordelen van elektrisch rijden. Informeer bij je VvE, doe onderzoek, vraag toestemming, laat het laadpunt installeren, onderzoek subsidiemogelijkheden en maak duidelijke afspraken over beheer en onderhoud. Met een beetje planning en overleg kun je binnenkort je elektrische auto opladen bij een laadpaal op je eigen parkeerplaats binnen je VvE.

Interesse in een laadpaal voor jouw VvE?

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

Afbeelding brochure laadsnel

Download de brochure over de all-in laadoplossing voor VvE's

 

Laadsnel Jeroen 1 Laadsnel.nl

Advies nodig?

Maak via onderstaand formulier een afspraak met Jeroen, onze adviseur laadoplossingen.

Stuur een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel ons je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© 2024 Laadsnel.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.