Voor welke laadpaal heeft u support nodig?

Ervaar je problemen met het laden van je elektrische auto door een storing aan je laadpaal? Dat is natuurlijk erg ongemakkelijk. Kies onderstaand uw merk laadpaal en bekijk de veelgestelde vragen met de bijbehorende oplossing.

Zaptec laadpaal

 • Alle vragen

Veelgestelde vragen over de Zaptec lader

De verschillende kleuren licht op de Zaptec

Hier is een uitleg voor het interpreteren van de verschillende lichtindicatoren op je Zaptec laadstation, die helpen bij het diagnosticeren en oplossen van laadproblemen:

Geen Licht
– Mogelijke Oorzaken: Laadstation is niet geactiveerd in de Zaptec Portal, er is geen stroom vanuit het stroomcircuit, er is een onjuiste aansluiting, of er is sprake van een productfout.
– Actie: Controleer of de stroom aanwezig is.

Blauw Licht
– Betekenis: Het voertuig wordt opgeladen, of het laadstation is aangesloten op een voertuig en klaar om te beginnen met laden.

Groen Licht
– Betekenis: Opladen is voltooid, of authenticatie is geslaagd.

Geel Licht
– Betekenis: Wacht op autorisatie via de app of NFC/RFID-kaart, of het voertuig staat in de wachtrij in de Zaptec Portal.
– Actie: Autoriseer via de app of met een NFC/RFID-kaart.

Rood Licht
– Betekenis: Er is een fout gedetecteerd.
– Actie: Ontkoppel het voertuig en herstart het laadstation. Als het rode licht blijft branden, neem dan contact op met je installateur.

– Rood Knipperend Licht: Duidt op een mislukte authenticatie.
– Actie: Controleer of de RFID-tag/laadkaart is gekoppeld aan je gebruikersprofiel. Ga naar de Zaptec Portal om te controleren of je gebruiker toegang heeft om te laden op dit laadstation.

Paars Licht
– Betekenis: De oplader voert een kritieke firmware-update uit, wat normaal gesproken ongeveer 3 minuten duurt.

Bij het interpreteren van deze indicatoren is het belangrijk om de relevante acties uit te voeren of contact op te nemen met de juiste ondersteuning voor hulp. Dit kan essentieel zijn om een veilige en efficiënte laadervaring te waarborgen.

Controleer storingen bij Zaptec:

Bij storingen aan laadpalen van uw provider kunnen we u helaas niet direct ondersteunen.

Voor actuele updates, raadpleeg:

Waarom knippert mijn Zaptec Go paars?

De laadpaal voert momenteel een kritieke firmware-update uit. Dit duurt normaal gesproken 3 minuten. Bluetooth is in deze periode niet beschikbaar.

Easee laadpaal

 • Alle vragen

Veelgestelde vragen over de easee lader

Wat betekenen de verschillende kleuren van de lichtstrip op de Easee?

Alle hier getoonde lichtstrips zijn zijwaarts gedraaid om op de pagina te passen. De linkerkant van de afbeelding is de onderkant van de ledstrip.

Normale lichtstripweergaven

 • Stand-by. De lader toont twee witte LED’s als het de hoofdlader is, en één als het een secundaire lader is.
 • Auto aangesloten. Als er geen slim opladen is ingeschakeld, is het helemaal wit. Als slim opladen is ingeschakeld, zijn alle LED’s blauw.
 • Opladen bezig. Als er geen slim opladen is ingeschakeld, pulseert het helemaal wit. Als slim opladen is ingeschakeld, knipperen de LED’s allemaal blauw.
 • Wachten op authenticatie. (Houd uw RFID-tag bij het draadloze symbool op de “neus” van de oplader om te authenticeren en het opladen te starten)
 • RFID-tag ontvangen. (In afwachting van sleutelverificatie van backend-systeem)

Foutlichtstrip wordt weergegeven

Er zijn drie hoofdoorzaken waarom de oplader constant rood licht geeft:

 

 • Aardlek in de kabel of auto.
 • De auto reageert negatief op iets in het elektriciteitsnet. (Kan in huis of in de buurt zijn)
 • De lader heeft andere afwijkingen gedetecteerd.

Een constant rood lampje met een waarschuwingsgeluid geeft aan dat de installateur de draden verkeerd heeft aangesloten. Neem contact op met jouw installateur om het te laten installeren in overeenstemming met de meegeleverde installatiehandleiding en probeer het opnieuw.

Exceptional Information Circle Info IconOm de lader te resetten, moet de laadkabel losgekoppeld worden van de lader. Als het rode lampje blijft branden, neem dan contact op met ondersteuning:easee.com/support.

Twee andere foutindicatoren waarvan je op de hoogte moet zijn:

De secundaire lader heeft de verbinding met de hoofdlader verloren. Dit komt meestal door een grote afstand ertussen of door obstakels die het signaal verstoren.     

De oplader wacht om te worden geconfigureerd.

               

Exceptional Information Circle Info IconAls je de oplader vaak hebt geprobeerd te configureren maar de lichtstrip geel blijft knipperen, is er mogelijk een probleem met de RFID-chip op de achterplaat. Neem contact op met ondersteuning:easee.com/support.

Als je de LED-strip niet kunt zien

Er zijn een aantal redenen waarom er geen licht in uw ledstrip zou komen. Deze omvatten:

Controleer storingen bij Easee

Hier kunt u de status van Easee zien. Meld een storing als u denkt dat er iets mis is en dit niet op deze pagina vermeld staat.

De laadkabel zit vast in de Easee laadpaal, wat moet ik doen?

Er zijn drie verschillende oorzaken waarom uw kabel vastzit.

 • Iemand heeft geprobeerd om de kabel eruit te trekken terwijl deze vergrendeld is, waardoor er spanning ontstaat tussen de vergrendelingsarm en de kabel. In dit geval geeft de lader-card aan dat de kabel vergrendeld is, maar is deze niet blauw.
 • De laadkabelconnectortolerantie en het materiaaltype kunnen problemen veroorzaken.
 • De lader is offline vanwege verbindingsproblemen.

 

Methoden om de laadkabel te verwijderen.

Er zijn twee methoden om de laadkabel te verwijderen. De eerste methode wordt bovendien getoond in de video aan het einde van deze pagina.

Probeer ze in deze volgorde.

 

Methode 1:

 1. Zorg ervoor dat de kabel is losgekoppeld van de auto.
 2. Zorg ervoor dat de permanente vergrendeling is gedeactiveerd.
  1. Druk op Kabel op de lader-card in de Easee app.Het permanente kabelvergrendeling-scherm verschijnt nu.
  2. Zorg ervoor dat de permanente vergrendeling op Uit staat.
  3. Zorg ervoor dat de Kabel-knop in de app ofwel Ontgrendeld,the cable lock icon on the charger card. It says Unlocked and is grey.of Vergrendeld aangeeft met een witte knop.The cable lock icon on the charger card. It says Locked and it is grey.
 3. Duw de laadkabel hard in de laadbox.
 4. Terwijl u de kabel erin duwt, drukt u op de touch-knop op de lader (net boven de ledstrip).Hierdoor zou de kabelvergrendeling vrij omhoog moeten kunnen bewegen, waardoor de kabel van de lader wordt ontgrendeld. U zult de vergrendelingsarm horen bewegen.
 5. Trek de kabel stevig uit de lader. Herhaal stap 2, 3 en 4 als het niet heeft gewerkt en gebruik extra kracht. .

 

Methode 2:

 1. Verwijder de frontcover van de laadrobot.
 2. Zorg ervoor dat de vergrendelingsarm vrij kan bewegen zonder iets aan te raken.
 3. Als er geen visuele obstakels zijn die de beweging van de arm belemmeren, maak deze dan los: beweeg hem een aantal keer naar boven en naar beneden totdat u voelt dat deze soepeler beweegt.
 4. Probeer de laadkabel nogmaals te vergrendelen zonder dat de frontcover is geïnstalleerd. Zo is het makkelijker om te zien of het werkt, of dat er een ander probleem is.

Stel ons je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact