0172-745559 Info@laadsnel.nl

Laadpaal kopen?
Ga toch leasen

Overweeg je een laadpaal te kopen? Of ben je een laadplein aan het inrichten?

Als je als organisatie de overstap naar elektrisch rijden aan het maken bent, is het logisch dat je je nu ook aan het oriënteren bent op laadpalen.

96% beveelt ons aan

Laadpalen voor je bezoekers

In parkeergarages van winkelcentra, malls en appartementencomplexen zijn ze al een must. En in bepaalde situaties is het zelfs wettelijk verplicht om een of meerdere laadstations te plaatsen. 

Ook als je als ondernemer in de recreatie of horeca op je paarkeerterrein steeds meer elektrische auto’s signaleert, is het verstandig om een oplaadfaciliteit aan te bieden.

Laadpaal kopen: welk merk?

Je kunt bij ons terecht voor verschillende merken. We verkopen Alfen laadpalen, maar ook Allego, EV Box, Newmotion, etc. We hebben geen contracten met deze merken. We hebben geen enkele verplichting naar onze leveranciers. Dat maakt dat we onafhankelijk zijn en goed kunnen kijken welk type laadpaal het beste bij je situatie past.

 

Veel keuze

Laadpalen zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten, maten, modellen, merken en afmetingen. De laadpalen hebben verschillende vermogens. Daarnaast zijn er allerlei aspecten waar je mee moet rekening houden, denk aan: type aansluiting, type stekker, de groepen in de meterkast en het oplaadvermogen van de auto. 

Het is belangrijk dat de oplaadpaal compatible is met het voertuig. Ben je al een tijdje aan het googlen op ‘laadstations’ en ‘laadpaal kopen’? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nu door de bomen het bos niet meer ziet.   

We merken eigenlijk dat alle laadstations kwalitatief goed zijn. De vraag moet dan ook niet zijn welk merk je kiest. De vraag is vooral: welke laadbehoefte is er? Op basis daarvan kunnen we enkele laadstations selecteren die het beste aansluiten op wat je nodig hebt.

Oplaadpalen

Laten we eerst even wat helderheid scheppen: je zoekt misschien naar laadpalen, maar er zijn 3 verschillende typen laadstations. De laadpaal is er slechts een van. De andere 2 zijn: de wand-oplader en de snellader die verzonken is in een sokkel. Het is goed mogelijk dat je het woord laadpunt ook regelmatig voorbij ziet komen. Laadpunt is gewoon een ander woord voor laadstation.

Oplaadpunten elektrische auto

Bij de wand-oplader wordt de laadbox tegen de muur bevestigd. Bij de laadpaal-variant is de box in een zuil verwerkt. De snellader wordt verankerd in de grond. 

Omdat de oplaadpunten vooral bekend zijn geworden als ‘laadpalen’, zullen we voor het gemak vooral dit woord aanhouden

Kopen of… alleen betalen voor gebruik?

Dan nog een misverstand de wereld uit helpen. Veel mensen denken dat als je elektrisch gaat rijden je dan laadpalen moet kopen. Dat is helemaal niet nodig! Je hoeft niet per se een laadpaal te bezitten om er gebruik van te maken op je parkeerterrein, oprit of in je garage. 

Andere mogelijkheden om laadpalen te gebruiken zijn lease en exploitatie.  

Laten we eerst de voor- en nadelen van het aanschaffen van laadpalen op een rij zetten.

Laadpaal kopen: de voordelen

  • Je bent hebt geen maandelijkse kosten.
  • Je zit niet vast aan de verkopende partij. Na gedane zaken gaan we weer uit elkaar. 
  • Je komt mogelijk in aanmerking voor subsidies zoals de MIA, VAMIL en KIA.

Laadpaal kopen: de nadelen

  • Forse investering
  • Het onderhoud en de backoffice moet je nog uitzoeken en regelen
  • Installatie en onderhoud niet onder één paraplu wat misverstanden in de hand kan werken

Kosten laadpaal

 

De investering hangt af van o.a. het aantal en de types. Een grote factor in de prijs is de afstand tussen de meterkast en de precieze locatie waar het oplaadpunt komt.

Gemiddeld kom je voor een 3 fase laadpaal inclusief installatie tussen de €2000 en €3500 uit.

Laadpaal thuis kosten

Ook hier geldt dat de afstand van de meterkast tot de plek waar het laadpunt gemonteerd moet worden, een belangrijke factor is.

Laadpaal installeren

Of je nou zelf de laadpalen koopt of dat je het eigendom en de risico’s bij ons houdt: de oplaadpunten worden vakkundig geïnstalleerd door onze installateurs. Al onze installateurs zijn gecertificeerd.

Laadpaal kopen: goed idee?

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Dagelijks komen er stekker-auto’s bij. Veel organisaties verschaffen dan ook oplaad-mogelijkheden op hun parkeerplaats. Het is duurzaam en ook nog eens gunstig voor de uitstraling van je onderneming. 

Het is daarom verstandig om je gasten en medewerkers elektrisch laden aan te bieden. 

Daarbij: de wettelijke verplichting geldt straks voor steeds meer bedrijfspanden. 

Als je graag het oplaadpunt of de meerdere laadstations in volle eigendom wilt, dan kun je laadpalen bij ons kopen

Tevreden klanten!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe eenvoudig kan het zijn. Geen addertjes onder het gras, geen extra kosten maar gewoon een vaste prijs per KWh. Bij alle andere aanvragen kreeg ik nog extra kosten voor graafwerk en/of aanpassing van de meterkast. Hier zit echt alles bij de prijs in.

Bedankt voor de snelle reactie en levering. Ik werd al gebeld binnen 4 uur en de paal stond er binnen 12 dagen. Helemaal top aangezien ik veel te laat was met de aanvraag.
Kortom, goed geholpen en zeer snelle levering.

Ben erg goed geholpen. Fijne snelle montage. Goede afstemming met personeel over werkzaamheden en deskundige uitleg.

Prettig dat we nergens naar om hoeven te kijken met deze laadpalen.

Vraagt de aanschaf te veel van het budget? Maar wil je wel jarenlang zorgeloos jullie elektrische auto’s op kunnen laden?

Kies dan voor laadpaal-exploitatie.

Ben je er nog niet uit en wil je uit laten rekenen wat voor jou het voordeligst is? Neem contact op. 

Bel direct:

Tel: 0172–745559

(VvE) laadpaal aanvragen